رييس ستاد اقامه نماز گفت: استفاده صحيح از ظرفيت هاي بي نظير محرم و جلوگيري از سنتهاي نادرست عزاداري در اين ماه نياز به مشارکت علما، ذاکرين، شعرا و مسوولان هيات هاي مذهبي دارد.
به گزارش مشرق، حجت الاسلام محسن قرائتي رييس ستاد اقامه نماز روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا درمورد ظرفيت هاي بي نظير حماسه عاشورا گفت: هيچ کجاي دنيا چنين اسم رمزي مانند نام 'حسين(ع)' ندارند که با گفتن آن ميليون ها نفر به خيابان بريزند و بدون هيچ وعده و مزدي اينگونه از جان و دل عزاداري کنند؛ اين براي ما يک سرمايه است.
وي افزود: اصناف و اقشار از هم جدا مي شوند؛ در فقه هر کس مقلد يک نفر است، در سياست هر کس دنبال يک حزب است، در زمينه شغلي هر کس به شغلي خاص مي پردازد و در زبان نيز هر کس يک لهجه دارد اما تنها جايي که همه از هر صنف و سن و جنسيت و لهجه يک دسته مي شوند، زير پرچم امام حسين عليه السلام است.
قرائتي با تاکيد بر برگزاري عزاداري ها به صورت انقلابي گفت: محرم هم سرمايه وحدت ماست و هم بسيج کننده مردم، اما متاسفانه ما از اين حماسه استفاده صحيحي نمي کنيم و عزاداري هاي موجود تنها يک مراسم سنتي است بنابراين يک مديريت قوي لازم است که به صورت شايسته از اين ظرفيت استفاده شود، اين مراسم ها بايد به يک انفجار تبديل شود.
وي افزود:در قدم اول علما و مراجع و در قدم بعد همه عاشقان امام حسين عليه السلام بايد بنشينند و ببينند چه فرمولي مي توان از اين ظرفيت در آورد؟ چه بت هايي را ميتوانيم بشکنيم؟ چه آداب و رسوم غلطي را مي توانيم از جامعه برداريم؟ چه حمايت هاي مالي مي توانيم از کارهاي خير انجام دهيم؟
قرائتي با تاکيد بر استفاده از ظرفيت عظيم عاشورا گفت: بايد از اين جمعيت هفتاد ميليوني استفاده کرد؛ مثلا يک سال تصميم بگيريم از ظرفيت عاشورا براي ساختن مساجد در روستاهاي بدون مسجد استفاده کنيم، يک سال پروژه ايجاد درمانگاه و مراکز درماني در مناطق محروم را دنبال کنيم.
رييس ستاد اقامه نماز خاطرنشان کرد: در هيچ روزي مثل روز عاشورا نماز جماعتي به اين عظيمي برگزار نمي شود،آن هم در جاهايي که معمولا نماز جماعت برقرار نمي شود. امام حسين عليه السلام است که نماز جماعت را به خيابان ها کشيد، حتي به خيابان هاي نيويورک.
وي با تصريح به اينکه هيچ روزي مثل روز عاشورا اين همه اشک ريخته نمي شود و اين همه اطعام نمي شود افزود: در کشور دانمارک با وجود فشارهايي که به مسلمانان وارد مي شود و توهين هايي که به پيامبر اکرم صلوات الله عليه شد، روز عاشورا 40 هزار نفر به خيابان ها مي ريزند.
وي گفت:عاشورا سرمايه بي حدي است که بايد روي آن مهندسي صورت گيرد،مهندسان آن هم بايد گروهي از علما، ذاکرين، شعرا، روساي هيات ها، مسوولين بهداشت، امنيت و ... باشند.
قرائتي با تاکيد بر لزوم برنامه ريزي براي جلسات عزاداري و آموزش مسائل فقهي عزاداري گفت: بايد مسائل شرعي عزاداري از قبيل رعايت حق الناس و عدم مزاحمت براي همسايگان، ايجاد راه بندان در خيابان ها، نحوه استفاده از مسجد و نيز مسائل بهداشتي و اجتماعي آموزش داده شود.
وي درمورد لزوم دقت در انتخاب اشعار در مراسم هاي عزاداري گفت:بايد تشکيلاتي ايجاد شود که همه شعرا اشعارشان را به آنجا بدهند و اشعار پس از تاييد کارشناسان در مجالس خوانده شوند.برخي اشعار، شان امام حسين عليه السلام را پايين مي آورند و برخي از اشعار نيز بجاي پرداختن به فضايل اهل بيت تنها به توصيف قد و قامت و چشم و ابرو مي پردازند.
قرائتي با بيان اينکه هزاران بانوي دانشمند در جامعه وجود دارد، گفت:بايد از اين بانوان براي اداره جلسات زنانه استفاده کرد و به جاي اختلاط مجالس زنانه و مردانه براي خانم ها به طور جداگانه مراسم عزاداري تشکيل داد.
وي افزود:ممکن است برخي دير به مراسم برسند و يا مباحث منبر را فراموش کنند لذا خوب است که خلاصه مطالب هر جلسه به افراد داده شود تا استفاده بيشتري صورت گيرد.
قرائتي با تصريح به لزوم حضور علما در جلسات عزاداري و هيات گفت: اينگونه نباشد که علما تنها در مجالس خاص و علمايي سخنراني کنند. الان متاسفانه جلسات علما به گونه خاصي انجام مي شود و جلسات عموم به گونه اي ديگر، اينها بايد تلفيق شوند تا استفاده بهتري از مجالس عزاداري انجام شود.
وي با تاکيد بر پرهيز از ايجاد رقابت هاي نادرست و چشم و هم چشمي ها بين هيات هاي عزاداري گفت: حسينه و مسجد بايد به هم کمک کنند، مثلا از حسينيه به سمت مسجد راهپيمايي شود،چرا که امام حسين عليه السلام شهيد شد تا مردم را به سوي خدا ببرد، پس خانه عزاداري امام حسين عليه السلام هم بايد مردم را به سمت مسجد بسيج کند،اما متاسفانه الان اصحاب مسجد و حسينيه با هم متفاوت هستند،اين کار يک کار سنگين و بسيار مهم فرهنگي است.
قرائتي با تاکيد بر نقش دانشجويان و طلاب جوان در استفاده بهتر از ظرفيت محرم گفت: يکي از اهرم هايي که مي تواند در پيشبرد اين اهداف کمک کند دانشگاه است.بايد اين 4 ميليون دانشجوي کشور و اين ده ها هزار طلبه جوان و خوش سليقه را به بدنه مجالس تزريق کنيم و ابتکار عمل را به دست آنها بدهيم،آنها خودشان بلدند که چه کنند.
کد خبر 18874
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۵
- ۰ نظر
- چاپ